Események betöltése
Ez az esemény elmúlt.

Laci „bácsi” nyári sporttábor

(Zéró „kütyü”, vissza a természethez)

Szállás: Tündérsziget Ökopark, 9226 Dunasziget, Fő utca 65.
Ellátás: napi 3-szori étkezés

Időpont: 2021. július 18 – 23 -ig (vasárnaptól-péntekig)

Programok: sportfoglalkozások, strandolás, csillagtúrák (gyalogos és biciklis), kézműves foglalkozások, játékok, kenutúrák stb.
Tündérsziget Ökopark Nomád a Dunasziget külterületén egy 66.000 m2-es gyümölcsös, gyepes, erdős és saját Duna-parttal megáldott területen található. Az épületekben – egyenként 52 m2-en – 2 db hatágyas szoba (12 fő, + max. 1 pótágy), konyhapult tűzhellyel, mosogatóval, hűtőgéppel, konyhai felszerelésekkel ellátva, valamint hideg-meleg vizes fürdőszoba: 1 zuhanyzó, 1 mosdó és 1 WC biztosítja vendégek kényelmét (a melegvizet napkollektor állítja elő). Az udvaron természetesen egy nagy vizesblokk is található, 6 db WC-vel és 6 db zuhanyzóval. Az épületek között található egy 54 m2-es oldalt részben nyitott csűr is, melyben grillezőt, sparhertet és üstházat is használhatunk. Hálózsákot hozni kell, a szállás csak ágyat és lepedőt biztosít!

Környezeti nevelési programokat kínálunk, melyek a Szigetköz és a TERMÉSZET értékeit hozzák testközelbe. Ezek közül a szakvezetős kenutúrákat kell kiemelnünk, ahol a diákok életkorának megfelelő nehézségű túra során a szentély jellegű holtágaktól, a halbölcsőkön, hallépcsőn túl a kormorántelep lakóit is megismerhetjük. Változatos gyalogtúráink során a – néhol szinte áthatolhatatlan – ártéri puhafás ligeterdőktől a tölgy-kőris-szil ligeterdőkben megbúvó tisztásokig, kaszálókig rengeteg különleges növény és állatfajjal köthetünk ismeretséget. Kézműves foglalkozásainkon a helyi méhviaszból készíthetünk mártott gyertyákat, birkáink gyapjából nemezelhetünk, szürkemarháink bőréből bőrözhetünk. Duna-partunkon strandolás mellett aranyat is moshatunk. Tönkölybúzából lisztet őrölhetünk és kenyeret, cipót vagy langallót dagaszthatunk, majd süthetünk kemencénkben. Íjászkodhatunk, öko-mobil flottánkkal túrázhatunk, interaktív kiállításainkon a természet rejtett titkait fedezhetjük fel.

Fontos, hogy a gyerekek hozzák magukkal a következőket: hálózsák, bögre, kulacs, baseball sapka, naptej, sportolásra alkalmas váltás ruha (póló, zokni, alsónemű), fürdő-strandcucc, széldzseki, esőkabát, akinek van gumicsizma.
Ha tud további játékokat: roller, bicaj, labda.

Oda-, illetve hazautazás egyénileg!

Gyülekező, valamint tábornyitás: 2021. július 18., vasárnap du 16.00-kor a helyszínen

Jelentkezési határidő: 2021. június 4.
A tábor részvételi díja: 58 000 Ft
Előlegfizetés: a táborra való jelentkezéssel egyidejűleg, 20 000 Ft

Fontos, hogy maximum 32 gyereket tudok fogadni, ezért csak azoknak biztosított a helye, akik az előleget befizették!
A tábor előtt mindent megbeszélhetünk akár szeméylesen a legapróbb részletekig , de természetesen email-en és telefonon is informállak Titeket.
Költőpénz: maximum 1000 Ft / nap

A táborba mobiltelefon, laptop, Ipad és ehhez hasonló kütyü nem hozható!

A táborban résztvevők szüleinek egy viber vagy messenger csoportot fogok létrehozni, ahova naprakész fotókat és videókat töltök majd fel folyamatosan a mindennapokról, illetve tudunk üzenetezni és természetesen engem bármikor lehet hívni, maximum nem veszem fel   . A lényeg, hogy a gyerekek számára az e fajta eszközök ebben a táborban teljesen feleslegesek.
Bízva együttműködésetekben, előre is nagyon köszönöm!
Amennyiben kérésetek, kérdésetek van, keressetek bizalommal, hívjatok, írjatok.

Sportbaráti üdvözlettel,
Papp Laci
20/976-4510
lacipapps4k@gmail.com